News

Lusespiser kan bli middagsmat

Tolv millioner rognkjeks jobber som lusespisere i norske oppdrettsmerder. Etter at de er ferdige med jobben, blir de destruert, men nå kan rognkjeksen få en bedre skjebne på det asiatiske sjømatmarkedet.
Read More

Biomar tildelt innovasjonsmidler

Nofima deltar som en av flere forskningspartnere på prosjektet
Read More

Undersøker om omega-3 fra alger kan bidra i lusekampen

Professor Hans Christian Eilertsen ved Universitetet i Tromsø, dyrker kieselalger som kan brukes som omega-3 kilde i laksefôr. Han og samarbeidspartnerne undersøker nå en hypotese om at høyere omega-3 verdier i laksen vil minske laksesluspåslag.
Read More

Kan raudåteolje øke oksygenopptaket hos menneske?

I disse dager er rekrutteringen godt i gang til et forskningsprosjekt som skal klartlegge «Effekter av olje fra raudåte (Calanus...
Read More